Watermolen De Mast

Watermolen De Mast is een Museum gelegen aan in Vasse.

Meer informatie over Watermolen De Mast in Vasse

Molen De Mast in Vasse, Overijssel, is een bestaande molen met een rijke geschiedenis. Vanaf de 15e eeuw werd de molen gebruikt als koren- en oliemolen. Op de benedenverdieping zijn nog restanten te vinden van een (incompleet) koppel kantstenen van het oliewerk. Het erve waar de molen bij hoort, behoorde vanaf 1601 aan het Huis te Ootmarsum en werd in 1811 gekocht door Jan Mast. De molen wordt gevoed door een stuwvijver aan de overkant van de Denekamperweg. In 1942 werden zowel de molen als het bakhuisje gerestaureerd. Het korenmaalwerk staat op de bovenverdieping.

Wil je weten wat Watermolen De Mast verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Watermolen De Mast of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Watermolen De Mast? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Watermolen De Mast het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Tubbergen. Opzoek naar Watermolen De Mast reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Watermolen De Mast

Bezoekers bekeken ook